Kris en Inse in Senegal

In het kader van de postgraduaatopleiding “Internationaal sociaal werken in mondiale context” vertrekken wij op 1 oktober 2006 naar Senegal. Wij zullen er gedurende 6 maanden werken en leven in een Frans-Senegalees project in Mbour.

vrijdag, maart 30, 2007

Nr.8: Vivre Ensemble


Natuurlijk konden we ons eigen project bij het uitdelen van jullie geld, niet vergeten. We wilden echter een duurzame investering doen.

We stelden onze vraag aan verschillende mensen op het project, en kwamen uiteindelijk in de keuken terecht. Daar vertelden ze ons dat het erg moeilijk was om voor de oudste kinderen altijd vers eten in huis te hebben. Het is hier in Senegal niet vanzelfsprekend om ‘even naar de supermarkt te rijden’. Vandaar dat de vraag ook redelijk duidelijk was. Vivre ensemble had graag een diepvries, zodat er op voorhand al grote hoeveelheden eten aangekocht konden worden, en er dus heel wat werk uitgespaard werd.

We wilden ons project graag steunen en gaven hun een bedrag van 280.000CFA (430euro). Hiervan hebben ze dus hun diepvries gekocht, nog enkele muskietennetten en melk voor de kinderen.

Groetjes,
Inse en Kris