Kris en Inse in Senegal

In het kader van de postgraduaatopleiding “Internationaal sociaal werken in mondiale context” vertrekken wij op 1 oktober 2006 naar Senegal. Wij zullen er gedurende 6 maanden werken en leven in een Frans-Senegalees project in Mbour.

woensdag, maart 07, 2007

Nr 2: Omar

Ook deze week hebben wij ons beste beentje voor gezet. We zijn, zoals jullie al konden lezen in het verslag over Bobo, in actie geschoten met jullie centjes.

Dit weekend hebben we Omar ontmoet. Omar is een jongen die steeds probeerde te roeien met de riemen die hij had. Hij wachtte ons op in ‘Auberge Khady’, het hotelletje van Alexandra. Omar spreekt zelf heel erg weinig Frans en was ontzettend zenuwachtig om ons te ontmoeten. We zijn dus ook niet erg veel van hem te weten gekomen.

We weten wel dat hij altijd zijn best heeft gedaan om voor zichzelf te zorgen, dat hij niet snel bij anderen zal gaan aankloppen om hulp. Omar’s grote droom is een klerenwinkel uitbaten. We kunnen hem natuurlijk geen hele kledingswinkel geven, maar besloten om te beginnen bij het begin. Hij stelde voor om een grote hoeveelheid kleren te gaan kopen bij het Rode Kruis in Dakar, om die dan verder te verkopen hier in M’Bour op een klein marktje. Hoewel het een hele som was, één baal kleren kost 125 000CFA (=192,3euro) besloten we om Omar een kans te geven. Hij heeft immers in zijn leven zelfs niet eens de kans gekregen om naar school te gaan en verkopen doet hij echt graag, hij is er bovendien goed in.

We hebben hem dus 125 000CFA gegeven en hem op het hart gedrukt dat hij echt goed zijn best moet doen, opdat ook wij jullie vertrouwen niet schaden. Hij begreep dit erg goed en ging zijn uiterste best doen. In de week van 19 maart gaan we bij hem een kijkje nemen en zullen we ook enkele foto’s op de site zetten.

Groetjes,
Inse en Kris