Kris en Inse in Senegal

In het kader van de postgraduaatopleiding “Internationaal sociaal werken in mondiale context” vertrekken wij op 1 oktober 2006 naar Senegal. Wij zullen er gedurende 6 maanden werken en leven in een Frans-Senegalees project in Mbour.

zaterdag, maart 03, 2007

Nr 1: Bobo

De eerste centjes van onze gulle schenkers zijn ondertussen besteed. We hebben er voor gekozen om ons geld niet in grote projecten te steken, maar zo veel mogelijk individuen en families te helpen.

Onze eerste uitverkorene is Bobo. Hij is een jongen van 25 jaar die al 7 jaar als leerling-schrijnwerker in een atelier werkt, waar hij uitgebuit wordt door zijn chef. Voor het harde werk dat hij hier doet ontvangt hij geen inkomen. De reden waarom hij hier blijft werken is dat hij het materiaal uit het atelier kan gebruiken om buiten zijn uren enkele klusjes op te knappen. Op deze manier kan hij toch een beetje geld verdienen.Via Alexandra kregen we te horen dat het Bobo’s grootste wens was om zijn eigen materiaal te hebben, zodat hij op termijn een eigen zaakje kan starten. We besloten dat we Bobo graag zouden helpen, en omdat we juist nu onze handige vaders op bezoek hadden, gingen we tot actie over. Met zijn vijven gingen we naar de ‘Senegalese Gamma’, waar we een pakket aan materiaal kochten waarmee Bobo van start kan gaan.


Bobo was echt heel tevreden en beloofde ons dat, als hij later genoeg geld zou verdienen, hij andere jonge schrijnwerkers verder zou helpen.

Rekening: 2750€
Bobo: 110€
Nog te besteden: 2640€

Kris en Inse