Kris en Inse in Senegal

In het kader van de postgraduaatopleiding “Internationaal sociaal werken in mondiale context” vertrekken wij op 1 oktober 2006 naar Senegal. Wij zullen er gedurende 6 maanden werken en leven in een Frans-Senegalees project in Mbour.

dinsdag, maart 27, 2007

Nr. 6: Ibrahima en IsmaëlZondagavond mochten we op bezoek bij Ibrahima en zijn broer Ismaël. Eerder hadden we Ibrahima 70 000CFA (110euro) gegeven voor hun project.

De twee broers zijn schilders. Ze verven echter niet gewoon op een doek, maar beschilderen ook kledij, tafellakens, handdoeken… We hadden het geld vorige week aan Ibrahima gegeven, omdat zijn broer naar de les was in Dakar. Hij volgt daar een kunstopleiding om nieuwe technieken aan te leren. Ismaël zal op zijn beurt deze technieken aanleren aan Ibrahima, zo hoeven ze niet beiden de inschrijvingskost van de studie te betalen.

We vonden het geweldig om te horen dat twee jonge mannen hun geld wilden verdienen met iets wat ze graag doen. Ze hadden de kennis al, alleen het materiaal ontbrak nog, daarom hebben we hen het geld gegeven om stof, verf enz. te kopen.

Zondag hebben ze ons dan verschillende technieken laten zien en kregen we de kans om onze eigen creativiteit te laten zien.
Kortom, we vonden het twee toffe, betrouwbare jongens en we zijn erg tevreden dat we hen een handje hebben kunnen helpen!

(rekening: 1256€-110€=1146€)

Groetjes,
Inse en Kris