Kris en Inse in Senegal

In het kader van de postgraduaatopleiding “Internationaal sociaal werken in mondiale context” vertrekken wij op 1 oktober 2006 naar Senegal. Wij zullen er gedurende 6 maanden werken en leven in een Frans-Senegalees project in Mbour.

maandag, november 27, 2006

Heureusement nous sommes partis à 5 heures!

Dit weekend besloten we om er op uit te trekken met de andere vrijwilligers. Zowel de Fransen, de Canadezen als de Nieuw-zeelandse waren van de partij. Hoewel Kris vorige week al naar Sine Saloum getrokken was, ging de reis toch richting deze eilandengroep.

Vroeg in de morgen, heel vroeg in de morgen, te vroeg in de morgen…Om vijf uur stond onze taxi klaar. Na een rit van ongeveer 2u over hobbelige zandwegen, kwamen we aan in een klein havenstadje. Daar zouden we zo snel mogelijk een ‘pirogue’ nemen. “Zo snel mogelijk…” dus. Om 10u kwam ons bootje eindelijk aanvaren. Onze slagzin voor het weekend was dan ook: “Heureusement nous sommes partis à 5 heures!” Het eilandje Diorneva was gelukkig het wachten waard. Het was niet groot, maar eens zo mooi. Het leek wel het Senegalese paradijs, heel anders dan wat we tot nu toe gezien hadden.Wat hebben daar zoal uitgespookt zou je je kunnen afvragen? Wel, we waren te gast bij een familie die op het eilandje woont. Ze hebben ons laten meegenieten van hun dagelijkse leven.
Zo hebben we zaterdagmiddag geholpen bij het bereiden van Yassa poulet. Daarna hebben ze ons laten zien wat hun eiland te bieden heeft. Een hele mooie natuur, met prachtige stranden. We hebben, samen met de andere vrijwilligers, zaterdagnamiddag dan ook uitgebreid geprofiteerd van het zonnetje.


’s Avonds stond er niet veel op het programma, maar we waren zelf zo inventief om een leuke strandwandeling te plannen onder een klare sterrenhemel, echt gezellig. Na een nachtje in een prima huisje, mochten we gaan ontbijten bij onze gastvrije familie. Achteraf stond er nog een ‘wandelingetje’ op het programma. We zijn eerst het dorpje gaan bezichtigen,


de markt, de moskee… Daarna zijn we nog wat gaan wandelen en zwemmen in de natuur. Dit alles was zeker en vast de moeite waard! Tegen de avond hebben we nog snel een plons genomen in de zee, en zijn we richting M’bour getrokken.