Kris en Inse in Senegal

In het kader van de postgraduaatopleiding “Internationaal sociaal werken in mondiale context” vertrekken wij op 1 oktober 2006 naar Senegal. Wij zullen er gedurende 6 maanden werken en leven in een Frans-Senegalees project in Mbour.

zondag, april 08, 2007

Laatste centjes

Nu we weer in ons eigen, koude landje zijn, vragen jullie je misschien af hoe en wat er verder nog gebeurd is met jullie geld. Wel, we hadden nog 149€ over en we hebben besloten om daar 50 000CFA (77€) van aan Daba te geven. Daba, de vrouw van nr.3 hebben we de afgelopen weken nog een bezoekje gebracht. Ze was er jammer genoeg niet in geslaagd om een handeltje in aardnoten op poten te zetten. De aardnoten waren duurder dan ze had gedacht, en bovendien heeft Daba aan veel mensen krediet gegeven. Het is voor haar ook heel moeilijk om zoiets draaiende te houden, want ze heeft nood aan levensnoodzakelijke dingen. Een groot deel van het geld werd dus gespendeerd aan eten en kleding. We hebben tijdens ons bezoek gezien dat het bij Daba echt nodig is om het dak te repareren. Op dit moment bestaat dit uit riet, dat aangevuld wordt met plastiek, om de regen tegen te houden. Toch zullen deze stukken plastiek niet verhelpen dat alles in het hutje nat zal worden bij de eerste buien. Daba slaapt samen met haar drie dochters in dit hutje. Ze hebben geen bed, en ook dat zouden wij haar graag schenken. Het geld aan Daba geven was voor ons geen optie meer, ze vindt een dak en een bed ondergeschikt aan eten. Logisch. Zelf een bed en een dak gaan kopen zou de beste optie zijn, maar daar hadden we geen tijd meer voor. Daarom hebben we gekozen om deze 77€ aan Awa te geven. Awa is een meisje dat bij Alexandra in de auberge werkt en via haar kennen we Daba. Zij is erg intelligent en zal er zeker voor zorgen dat Daba’s geld deze keer goed besteed zal worden.

Dit maakt dus dat we nog 72€ (ongeveer 45 000CFA) over hebben. Om ze toch nog zo goed mogelijk te besteden, hebben we deze 72€ aan Joke toevertrouwd, ook zij zal zeker haar best doen om dit laatste bedrag een goede eigenaar te bezorgen. Ze zal ook ongetwijfeld een verslagje schrijven voor onze site…

Groetjes,
Inse en Kris