Kris en Inse in Senegal

In het kader van de postgraduaatopleiding “Internationaal sociaal werken in mondiale context” vertrekken wij op 1 oktober 2006 naar Senegal. Wij zullen er gedurende 6 maanden werken en leven in een Frans-Senegalees project in Mbour.

zondag, september 17, 2006

Postgraduaat, dat is ook naar de lessen gaan...

Ondertussen zijn we druk bezig met alle praktische voorbereidingen. Hoeveel kilo mochten we ook alweer mee op het vliegtuig? Hoe zit dat met de kinderbijslag? Wat hebben we nog nodig van AS Adventure? Verzekering in orde? enz.

Bovendien hebben we er twee weken opleiding op zitten. Het was voor ons geen rustige tijd. We hebben les gehad over interculturele communicatie, over ontheming, we zijn op bezoek geweest in een moskee enz.

Volgende week staan nog een aantal taallessen op ons programma. Lessen waar we zeker iets aan zullen hebben. Ze worden namelijk gegeven door een rasechte Senegalese vrouw, Bineta. Zij leert ons niet alleen het Wolof, maar ook het Frans en kan ons heel wat achtergrondinformatie geven over Senegal. Zo gingen we met Anke en Marijke (de meisjes die vorig jaar werkten in het project waar wij dit jaar terecht zullen komen) eten in haar Senegalees restaurant. De typisch Senegalese drankjes konden ons wel bekoren, het eten zal nog eventjes wennen zijn. Isimbi, het restaurant van Bineta, is zeker de moeite waard. Je kan eens een kijkje nemen op de site: http://www.isimbi.be

Wordt zeker en vast vervolgd...
Inse en Kris